Saturday, January 30, 2010

Banggakah anda?

Semakin ramai pengguna di laman sosial f******* yang saya perhatikan meletakkan gambar profile mereka bersama botol arak disebelah sambil tagline nya menyebut "anda mahu sedikit"
atau "lambat tinggal botol je".

Perlukah begitu? BAngga nya mereka meneguk air itu ya. Oh, kalau buat pon diam2 sudah. Terserlah kepoyoan mereka disitu.
Orang paham2 sendiri saja.
Tak perlu menyatakan "ya, saya kaki ma***".


Sekadar gambar hiasan.
But yes, i do see you drunk people.

Oh ya, aku disini bukan untuk mengupas keburukan orang, kerana diri sendiri juga tak cukup lengkap dengan kebaikan.
Ya, aku bukan budak baik.tapi alhamdulillah. MAsih suci dari tegukan itu.
InsyaAllah, aku takkan menyentuhnya langsung.

Tapi memang,aku benar-benar kurang faham. Mereka bangga dengan gambar mereka2 di club, bersama dgn jar besar wine or whatsoever. Aku kurang pasti.
Perlukah begitu? Nampaknya kita semakin bangga dengan keaiban.
Ya Allah. Hindarilah aku.
Amin.





2 comments:

mei said...

kesian manusia cmtuh.
smpai nk minum arak p0n nk bangge n tnjuk kt public.
plg truk nyea,org islam kte sndiri.
sgt memalukan.
Yeah,dunia semakin dkt gn penghujungnyea.
huhu

Adibah kamal baharin said...

hhuhu scary la mei.
serius.rmai gak yg kat fb tu i tgk letak gmba g club, it's ok tp cam nak show off yg dorg realy go for entertainment. Then big jar of arak. mana tahan.
geram tgk.