Saturday, August 15, 2009

Setelah sekian lama

Sudah lama jua rasanya blog ini tidak ku masuk.
Tidak ku tulis apa yang berlaku.
Aku sangat dirundung kesibukan sampai tak sempat nak buat papa, tapi makan tetap ku cari masa untuknya.
haha
Terbukti lah aku suka makan, tengok lah badan ku yang tersergam meragam besar ni.
ces.
Ingin berkongsi sedikit cerita alang-alang aku dah mula menaip nih.


Setelah kelas ku bermula hampir sebulan lamanya, aku merasakan tekanan di kepala ku membuak2.
Sampai kekadang ku rasa semua ni tak tertanggung lagi.
eceh ayat jiwang ouh.

Tapi memang, aku sangat tertekan.
Tanyalah orang di sekeliling ku.
Hidupku sekarang agak muram.
Muka ke kelas penuh ketat macam jeans yang dah tak muat.
hahahahhahahha

Tapi nasib ku baik, aku mendapat tenaga pengajar yang cool2, dapat dibawa bergurau, merapu.
Macam kawan2.
Mana mau cari pensyarah macam tu?

Untuk subjek HRD, lelaki, cool and entah papa. hahaa kami selalu gelak kerana lawak tak bermotif nya itu.
haeh pelik sungguh dia tu perangai tak berubah2.

subjek HRM plak, lecturer pompuan, stylo, hot, cool, cara pengajaran yang simple. bagus. aku suka. dia baek sangat. tegur student dengan cara membina, bukan menjatuhkan semangat budak.
tu aku suka. tula fungsi lecturer. tolong senangkan hati budak.bukan tensenkan.

subjek telco, bujang telajak. debab. quite merapu. hahaha cam lembut2 sket orangya.

subjek research method, hah lagi best. dekan terus mengajar. mana mau carik gak?
ahahhaha anak emas. konon. tapi best. dia suka bagi contoh2 dalam kehidupan sebenar.
orang lama kan byk pengalaman. tambah plak yang pegang jawatan tinggi dan sentiasa berconnect dengan ramai orang. She's cool. aku suka bila dia mengajar. mengantuk mcamana pon aku aku mesti terjaga. humph. bagus!!!

subjek projek, lecturer terbaik dengan aku. Puan Hartini. Thanx for everything puan.
sem 3 dia penah ajar aku. dia sgt lenien. just jangan wat hal.

subjek ctu, haaaa ni lagi satu. ustazah yang cool yang penah aku jumpa. takkan jumpa di mana2.
sangat baek. soft spoken. kaki merapu gak nih. hahaha keras perut gak masuk kelas dia.

last, subjek jepun. SEnsei!!!
She's totally fun. cara ngaja efektif. sentiasa pastikan kami paham apa yang di ajar.
merapuu jugak!!!!!!

aku rasa, sem ni adalah terbaik dari segi pensyarah yang aku dapat.
tapi paling buruk dari segi kekangan masa dan benda2 yang harus aku selesaikan.
Macam tak tertanggung. Asa nak je doa mintak uitm extend.
Lagi aku rela. Biarla aku grad lambat, tapi aku dapat focus lebih dengan suma benda yang tertangguh2 ni.
Sangat sedih + tertekan.

Thanx for da lecturer.
P/s : i miss En izwan, hope dat he will come back and teach us for last once.

3 comments:

Aku said...

mane la mr iz nak balik kerja kat fak. ko ni, dekan suh baca balik buku mgt, xnk. nepotism!!! nak atau tak, kena asing2 tempat. esok aku request dean humban ko ke bawah dari tg16...amacam?

Adibah kamal baharin said...

humban la~
for sure en izwan akan kembali ke fak kita~teng2

Durratul said...

hahahah yes dat's rite dib..best gler lect sem nie